sobota 17. července 2010

Prilet do Gruzie po zemi

A jsem v Gruzii.

Hranice jsou v klidu a do auta me bere chlapek v mercedesu, ktery mi uz dneska jednou zastavi. Ale pak mu dosel benzin a ja tak autem-motorkou-vojenskym transporterem-kamionem-kamionem dojel na hranici driv nez on:-)

Gruzie je paradni. Zelene hory, polorozpadle hrady, modre nebe a bile perove mracky. 80km utece jako voda a ja jdu vybrat nejaky lari. Okamzite utracim 120Kc za super hamaku v Khasuri - hamacim meste. Hlavni silnice se tahne celym mestem a VSUDE jsou kramky a VSUDE maji ty same HAMAKY! Tech kramu je minimalne padesat!

Pet aut chce za stop prachy. Atmosfera se naprosto zmenila, je jina a skvela. Ale vsechno je jinak. Vzduch i lidi. Opet muzu mluvit jakozerusky a nalezite si to uzivam. Stopnul jsem mafiana jako krava. Bejvalej fizl, auto z ameriky a po ceste meeting s dasim mafianem a fizlem. No srandy kopec, i kdyz moc nepovidame. Mam mini kulturni sok a prijezd do Tbilisi je taky famozni. Na silnici je 10cm vody a venku prutrz mracen. Na benzince dopisuju denik a jdu na net resit.

Viza do IRANU - Chyba neni v planu, plan je chyba!

Story: chtel jsem jet stopem do Indie. Indicky a pakossky vizum mam. Irancum se musi vyplnit papir, ten poslou do Teheranu a pak teprve povoli vizum.. Me ho nedali. Duvod se neuvadi.. Nicmene ted se ozvali. Strasne mily pan z prazske ambasady podal dotaz na prosetreni a tri lidi dodatecne dostali souhlas. Mezi nimi ja. Nadherna sance. Hlavu toho mam dva dny plnou. Ale je to komplikovane. Neni snadny poslat pas z Gruzie do Cech s tim, ze tam ho mama vezme, dojde na ambasadu, pet dni trva vizum, pak vyzvednout a poslat zpet.. Dobrou energii citim jinde a tenhle sen se uskutecnovat nebude. Po help-campu si zajedu do Armenie mrknout na Ararat a pak asi pres Free Romania Teknival dom..

Co se tyce Tblisi, tak je to asi jedno z nejkrasnejsich mest, jak jsem kdy videl. Presne dle meho kusta. Male ulicky, stare domy. Kamazy, ziguliky stale na silncich a atmosfera proste umounene gruzinska. Jsem tu teprve den a uz me ma... Vcera jsem dorazil do hostelu. Jak me videli, tak se rozhodlo, ze natahneme moji hamaku a prespim zadara. V tomhle nejlepsim miste je samozrejme hromada travelleru ze vsech moznych koutu sveta a nemuze to skoncit jinak, nez masivni chlastackou do pozdnich hodin. Ja po turecke abstinenci nemam dost a samozrejme koncim jako posledni a i to vsechno uklizim, protoze se mi spat nechce a nikdo nepije az do rana:-)

Dnes si davam pohodu, prochazka po zapomenutych ulickach a hromada casu v totalne zapadle internetove kavarne kdesi. Timto se na nejaky cas loucim. Zitra rano odjizdime do Omala na help-camp, kde budeme dva tydny pracovat ztraceni v horach. Ceka me nakup vodky a podobne srandy. Tady info o projektu: http://www.hedvabnastezka.cz/help-camp/gruzie

Roman, Tblisi, 17.7.2010

Žádné komentáře:

Okomentovat