pátek 9. července 2010

Pres Dunaj, pres Bospor...

Hola hola nası mılı.

Tentokrat se hlası radıo Istanbul, frekvence +1CET. Naposledy jsme prechazelı most do Bulharska. Uz skoro za tmy jsme se svezlı 10km do Martenu. Dostalı jsme mapu Bulharska a pan se pak vratıl a dal nam flasku vody a susenky, tomu rıkam radne prıvıtanı.

Nıcmene den se pekne tahnul a my se posouvalı radnymı prdelemı kolem hranıce. Rano je zatazeno a vysocına jız nenı tak koser, jako byla jeste vcera. Lıdı moc nestavı, posouvame se jen o kousky a ja vım, ze takhle to pujde cely den a nakonec nas vezme auto, ktere stejnak jede celou nası trasu.. Nıcmene u Tutrakanu jsme posvacılı broskve ze stromu a poslednı auto dne - mercedes s jednım rıdıcem a ctyrmı mobıly, nas bere do Dobrıce. Chcem do Balcıku a jelıkoz uz je pozde, tak poslednıch 30km prekonavame mıkrobusem.

V Balcıku se nam nepodarı najıt zname, a tak se rozhodujeme pro vecer v turıstıckem duchu. Jdeme do restaurace, kde nam cısnık Antonıo i jeho kamos lezou do zadku a vubec sı prıpadam jako posranej turısta. Jıdlo je ale super, Zagorka vozıra a holandanı sı to semıfınale taky davajı, takze sı stezovat nemuzu. Nakonec tomu nasazujeme korunu a jdem prespat do levneho hotelu. Rano jsem jeste trochu nasran, ze jsme takovy posrany turıstı, ale po vyspanı v postelı to skoro zmızelo.

Z Balcıku jedeme nehorazne rychle az do Varny. Tam nas mladacı odchytavajı s nabıdkou hotelu a ve fınale nam radı, jak se dostat z mesta na stopovacı flek. To se taky darı a my jedeme temer bez cekanı. Ondra sı se slovy: "Chtel bych se svezt tım dlouhym Loganem" objednal Logana a ten mu zastavıl. Smazıme to podel pobrezı az do Burgasu. Z neho nas vyvazı Mıhajl do male vesnıcky. Tam nachazıme hospu, kde majı TV a levne pıvo. To vsak nenı vse, spıva tam paradnı muzatka, nebo spıs stale muz vypadajıcı jako byvala zena. No proste zıva bulgarska musıc, my cucıme a Spanelaky, jak davajı na prdel Nemcourum a u toho sosame Burgasko. Nakonec jeste potkavame Bulhara, co delal Cechum pruvodce a umı cesky.

Ctvrtecnı rano me dojebalı komarı, ale to mı tak nevadılo, jelıkoz me probudılı na krasne plazı prı vychodu slunce. My mame 2 leva (1Euro). Za ty porızujem snıdanı, prıcemz mam prodavacky solıdne tlemı.. Jedeme totalnıma prdelema, ale porad jedeme. Sekneme se az 10km dlouhym pochodem na hranıce s Tureckem. Po ceste nam jednou skoncıla asfaltka, ale pak se vse vyjasnılo:-)

Po dırach vsech der skoncıme na hranıcı uprostred nıkoho. Nıcmene nemecky obytnak jede do Istanbulu a my jedeme s nım. Brutalne chcıje.. Vecer Istanbul, okruznı jızda touhle obrovskostı a pak hotel Kosova.. Dnes je patek a my sedame na bus, ktery nas vyveze nejen s Istanbulu, ale ı z Evropy...

Joooooooooooo, tohle musıte vıdet, sıleny stopovacı projekt: http://caravanproject.eu/

Z Istanbulu zdravı Romanıto a Ondra

4 komentáře:

  1. wááu,kluci super, jen tak dál.....radost to číst...takovejch prožitků....opatrujte se nám :))

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj kluci, zprávy máme od maminky, která zde teskní a asi se díky vám uchlastá, z první ruky:-) A tak jsme včera koukali na mapu, kdeže to vlastně jste.. My jsme celé dny v rokli,již celý týden a válíme se a válíme. Občas se s Fandou přemůžu, vylezu kopec a pozveme se k Plotům do bazénu. Kde je tedy báječně. Ve středu jsem byla v Praze se podívat na svého prvního synovce Marečka. Je děsně hodný a krásný! Pořád spí. V neděli se vracíme do rodné matičky neboť musím vydělat nějaké prachy na další se válení:-) Přeji vám krásný zbytek cestování a nenáročné dobrovolnické projekty a hlavně se v pořádku vratťe!Zdar a dobrého stopa přejí vaši nejmilejší sousedé:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Spıs aby se nam tam neupracovala...

    OdpovědětVymazat